Warning: Creating default object from empty value in /var/www/npgfestival.dk/public_html/wp-content/themes/skeptical/functions/admin-hooks.php on line 160

Har du oplevet stemningen på Roskilde?

Har du nogensinde oplevet den gode stemning på Roskilde? Ellers er det på tide.

Roskilde Festivalen slår godt nok ”først” dørene op om lørdagen – fire dage før der åbnes til festivalpladsen. Men allerede flere dage inden lægger de første gæster sig i kø ved de fire indgange.

Og de næste dage står så på fest – og en del øl. Faktisk tager det så hårdt på nogle, at de ikke er klar til at løbe, når festivalen åbnes. Og det er skidt, for i løbet af 10 minutter afgøres det, om man får en god lejrplads eller ej.


Når lejren så er etableret starter den store fest i første halvleg af festivalen. De næste fire dage foregår på en mark lidt uden for Roskilde – hvor der pludselig befinder 30.000 – 40.000 mennesker.

Der bliver ikke sovet så meget. Til gengæld bliver der festet igennem – og ofte med fremmede mennesker. For det er helt normalt at gå rundt og sætte sig i andre lejre – og åbne en øl.

Fire dage burde måske føles som lang tid. Men det er det ikke. For man kommer hurtigt ned i det langsomme tempo, der kendetegner festivalen. Dagen går med at drikke øl, snakke med andre – og måske spille et spil øl-bowling.

Anden halvleg starter så om onsdagen, hvor der åbnes til pladsen – og til musikken. Efter fire dage er det rart at komme ind. Der går dog ikke længe, før der igen er liv og glade dage i campingområdet.

For godt nok er musikken vigtig. Og for mange har musikken (til forskel fra Skanderborg) stadig stor betydning.

Men det at feste med nye og gamle venner betyder også rigtig meget for den typiske gæst.

Comments are closed.